Behívás? Így gyakorold helyesen!

Behívás

Behívás? Így gyakorold helyesen!A behívást szeretnéd gyakorolni, de kutyád ahelyett, hogy odafutna hozzád, távolodik, menekül előled?Ez tipikus jelenség, abban az esetben, ha az egészen fiatal kölyköt - többnyire féltésből -,ritkán, vagy egyáltalán nem engedi el a gazdi, vagy ha mégis, akkor behíváskor is követi a kutyát. A kölyök ebben az esetben megerősítve érzi magát a séta irányát illetően, hiszen a "főnök"is arra jön amerre én,:-) igaz közben hevesen ismételget valamit (behívási kísérlet...), de ez legyen az ő baja...! Biztonságos helyen, éhes kutyával póráz nélkül a kutya mozgásával ellenkező irányba mozogva kell sokat gyakorolni! Fontos, hogy a sikeres behívást,(akkor is, ha csak a sokadik kísérlet vezetett eredményre) követően azonnal meg kell dícsérni a kutyát!!!A Kutyajogsi Előadásokon többek közt erről is tanulhatsz részletesen!

Szerző: Kutyajogsi.net - Kutyaiskola Gazdiknak, 2015. november 17.

A behívást szeretnéd gyakorolni, de kutyád ahelyett, hogy odafutna hozzád, távolodik, menekül előled?

Ez tipikus jelenség, abban az esetben, ha az egészen fiatal kölyköt - többnyire féltésből -,ritkán, vagy egyáltalán nem engedi el a gazdi, vagy ha mégis, akkor behíváskor is követi a kutyát. A kölyök ebben az esetben megerősítve érzi magát a séta irányát illetően, hiszen a "főnök"is arra jön amerre én,:-) igaz közben hevesen ismételget valamit (behívási kísérlet...), de ez legyen az ő baja...!

Biztonságos helyen, éhes kutyával póráz nélkül a kutya mozgásával ellenkező irányba mozogva kell sokat gyakorolni! Fontos, hogy a sikeres behívást,(akkor is, ha csak a sokadik kísérlet vezetett eredményre) követően azonnal meg kell dícsérni a kutyát!!!

A Kutyajogsi Előadásokon többek közt erről is tanulhatsz részletesen!

 

Elérhetőség

Fekete Máté - kutyakiképző, gazditréner
Skype: kutyajogsi

+3670/94-77-691

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode